Business Intelligence is gericht op het verzamelen en analyseren van informatie over klanten, concurrentie, markttoestand en algemene economische, technologische en culturele trends, om daarmee kennis (intelligence) te krijgen die helpt bij het nemen van beslissingen.

Het doel van Business Intelligence is afgeleid van de strategie van een organisatie.

Business Intelligence is een term die vaak wordt gebruikt als parapluterm voor allerlei begrippen, zoals Data Warehousing, Enterprise Performance Management, management informatiesystemen en ga zo maar door. De laatste tijd wordt steeds vaker de term “data & analytics” gebruikt voor wat steeds business intelligence werd genoemd.

Welke term u ook hanteert, feit blijft dat Business Intelligence in de eerste plaats zou moeten gaan om het verschaffen van inzicht in uw “business”.

Door jarenlange ervaring in het vakgebied waarin wij ons begeven hebben we een zeer groot “koffertje met kennis en hulpmiddelen” als bagage. En u kunt daarvan profiteren! We zullen niet elk probleem als strikt uniek beschouwen en kunnen door hergebruik van onze kennis en ervaring over BI-onderwerpen en met hulpmiddelen snel een goed resultaat neerzetten.

Elk succesvol Business Intelligence project staat of valt met een aantal randvoorwaarden:

  1. Betrokkenheid van het management van het bedrijf, en daarmee draagvlak binnen de organisatie,
  2. Betrokkenheid van de projectleden,
  3. Heldere projectdoelstellingen en
  4. Kennis en ervaring in de in te zetten technologie.

Wij laten Business Intelligence succesvol bijdragen aan uw bedrijfsdoelstellingen. Het gaat ons daarbij dus juist niet om de technologie, maar om het eindresultaat en de toegevoegde waarde voor uw business. BICONOMICS werkt daarbij samen met bedrijven die een tamelijk eigenwijze, maar duidelijke visie hebben op Business Intelligence.


Vijfhart

Vijfhart verzorgt cursussen, met als specialisatie Oracle en Java. In het pakket zitten ook diverse cursussen op het gebied van Business Intelligence en Data Warehousing. Deze theorie- (Business Intelligence en Data Warehouse concepten) en praktijkcursussen (Process Mining Fundamentals) zijn op individuele en klassikale basis. In het laatste geval presenteert de docent de leerstof aan een groep deelnemers. Deze presentatie omvat zowel theorie als praktijk.

Naar de website van Vijfhart.

 

BI-Quest

BI-Quest is gespecialiseerd in het ontwerpenrealiseren en beheren van Business Intelligence (BI) systemen. Daarbij ligt het expertisegebied vooral op ETL, alsmede de tools (data integrator, warehouse builder, powercenter).

Naar de website van BI-Quest.

Alle getoonde logo’s en beeldmerken zijn eigendom van de genoemde bedrijven.