Wijzigingen in ODI 12c versie 12.2.1.3

Oracle legt de laatste tijd heel veel de nadruk op alles dat met de cloud te maken heeft. Daarmee zou je bijna vergeten dat Oracle Data Integrator ook nog wat nieuwe functionaliteit heeft gekregen in de reguliere release, versie 12.2.1.3.

GoldenGate KM’s voor Capture and Delivery

De knowledge modules voor GoldenGate zijn gewijzigd om voor de Oracle database ge├»ntegreerde ondersteuning te verlenen voor “capture and delivery”. Daardoor wordt de performance en schaalbaarheid verbeterd.

Dimensions and Facts

Begrippen die al lang bestonden in Oracle Warehouse Builder (OWB, wie kent het product nog?) zie je nu dat de twee producten samengevoegd zijn en deze typische Oracle DW functionaliteit nu ook in ODI zit. Met de dimensions and facts kun je nu nog eenvoudiger ETL mappings maken om deze structuren te vullen.

Door de ondersteuning voor dimensions is SCD type II logica nu uitgebreid t.o.v. de bestaande SCD logica, en is SCD type III logica toegevoegd.

 

Reacties zijn gesloten.