Hardware en software vereisten OBIEE

Inleiding

In deze korte notitie worden de vereisten voor hardware en software behandeld. De laatste vereisten kunt u altijd nog nalezen in de standaard documentatie van Oracle.

Hardware en software vereisten

Qua hardware zijn er diverse keuzes te maken: Stand-alone machine (al dan niet als Virtual Machine), cluster. Laten we er voor de eenvoudigheid vanuit gaan dat u een stand-alone machine gebruikt, waarop u Linux / Unix of Windows (server) hebt geïnstalleerd.

Zorg er in elk geval voor dat u een 64 bits versie van het OS installeert, want dan kunt u in elk geval nog uitbreiden met het interne (RAM) geheugen van uw OBI server.
Volgens de documentatie is voor een OBIEE 11g installatie minimaal 4 GB intern geheugen nodig. De praktijk leert ons dat het pas echt lekker werkt met 12 of 16 GB. U kunt dit geheugen echter pas laten gebruiken als u minimaal een 64 bits variant van uw OS hebt. Anders blijft u zitten met de grens van maximaal 4 GB intern geheugen.

Vooral de beschikbaarheid van intern geheugen is erg belangrijk om allerlei interne handelingen (verwisselen van pagina’s, opbouwen van menu’s, etc.).

Tot slot is verstandig om minimaal met 2 cores te werken voor de CPU. Meer mag natuurlijk altijd.

Reacties zijn gesloten.